Information om sommaren i Näsberg 2024

Sommaren är här och information om aktiviteterna i fäboden är helt klara och uppsatta på 20-årsjubilaren, nämligen ladan uppe vid majstången.


Aktivitetsanslaget uppsatt på ladan.

Säsongen inleds som vanligt med majstångsresningen lördagen den 29 juni.

Från klockan 10:00 så samlas vi för att fixa med rankan och kransar, ta gärna med blandade blommor, björkris fixar styrelsen, i år försöker vi beställa lite bättre väder än förra året.

Från klockan 14:00 så är det dags att resa stången och ta del av alla aktiviteter kring midsommarfirandet, bland annat finns det hembakt fika att köpa, tipspromenad att gå, samt lotter att köpa.

Dagen efter, söndagen den 30 juni är det dags för fäbodgudstjänsten, som börjar klockan 15:00, finns en del bänkar att sitta på.
Mer information hos svenska kyrkan.

Tre veckor senare är det läge att ta fram lien, röjsågen, krattan, högaffeln och lite arbetslust då slåtterdagen hägrar. I vanlig ordning samlas vi först klockan 09:00 vid majstången för att notera närvaron. Sen kör vi på hela förmiddagen, avbrott för elvakaffet är helt okej. Sen vill man inte äta lunchen själv, så kan man ta med sig den och samlas vid majstången för samvaro.

Som vanligt observera var EU-zonerna finns, är du osäker, kontakta någon i styrelsen för att få besked.

Dagen efter igen, årsstämman navet i våran verksamhet. Den inleds klockan 12:00 och då kommer information om det ekonomiska läget, om några motioner lämnat in från delägare, framställningar från styrelsen samt en diskussionsstund för övriga frågor.

Sen avslutar vi sommaren med en arbetsdag, lördagen 31 augusti med start klockan 10:00 vid ladan. Något vi provade första gången förra hösten när ladan behövde lite kärlek efter diverse fåglar som bosatt sig där och skitat ner en del och ta rätt på hässjat hö. Exempel på övriga aktiviteter vid denna arbetsdag är röja sly på samfälld mark, ställa iordning i och kring ladan vid majstången inför vintern samt  se över mindre skador på samfällda vägar och så vidare.

Väl mött i Näsberg 2024!

 

Om Björn Elvenmark

Ledamot i styrelsen. Besökte Näsberg för första gången för drygt 40 år sedan, delägare i Näsberg 6:1 med storebror sedan cirka 15 år sedan. Trivs kanonbra där uppe i skogen utan massa måsten, bara fin natur och fantastisk utsikt. Aktiv i styrelsen sedan ett par år.
Det här inlägget postades i Aktiviteter, Information från styrelsen, Nyheter. Bokmärk permalänken.