Goodbye FÅR now

Då var dagen till sist kommen, när det var dags för de sju fluffiga fåren att avsluta sin vistelse i Näsberg. Efter drygt fyra veckor som de varit på besök och fått smaka på allt gott som fäboden haft att erbjuda i form av gräs, sly och annan växtlighet.

Sen får vi se hur det blir i framtiden, känns i alla fall positivt att åter fått ha djur i fäboden, som det var förr i tiden.

Det står i alla fall klart att de gjort ganska så mycket nytta och troligen trivts ganska bra eftersom vi inte haft några rymningsfall.

Till nästa år, tänk det lite som att istället för att knata runt med röjsågen och ta rätt på allt du röjt, så kanske du kan ta ett par dagar eller så med fårvaktande. De är ganska så självgående och väldigt snälla och trevliga. Bara att hålla koll så att alla är i hagen (har något mot förmoda rymt är det bara att skaka med hinken med foder så kommer de som ett skott), samt att de har vatten (även om de verkar vara ganska snåla på att behöva dricka vatten).

Stor eloge till Eva som jobbat hårt och länge för att de skulle få möjligheten att besöka oss, både innan, under och efter.

Hoppas att du tagit chansen att besöka dessa oerhört sociala och nyfikna djur, om inte så kanske chansen återkommer nästa år.

Här kommer några bilder från deras vistelse, alla kort är tagna av Mats Jacobs, stort tack för bilderna!


Har blivit en del fårgos.


En fin syn i Näsberg.


Spanar runt för fullt i första hagen.


Åh, en kamera, finns det mat i den?


Eva övervakar så att de äter.


En sista samling i Näsberg.


På väg mot majstångsplatsen.


Eva tar farväl innan de knatar upp i transporten hem till Liljeholmen.

Om Björn Elvenmark

Ledamot i styrelsen. Besökte Näsberg för första gången för drygt 40 år sedan, delägare i Näsberg 6:1 med storebror sedan cirka 15 år sedan. Trivs kanonbra där uppe i skogen utan massa måsten, bara fin natur och fantastisk utsikt. Aktiv i styrelsen sedan ett par år.
Det här inlägget postades i Djur, Får, Nyheter. Bokmärk permalänken.