Arbetsdagen – 31 augusti

Hoppas att du kryssat för lördagen den 31 augusti? För då är det dags för vår arbetsdag uppe i Näsberg.

Du kan se den lite som en andra slåtterdag för att göra fäboden bättre.

Med start klockan 10:00 så samlas vi vid ladan, där det informeras lite vad som skall göras och man tar sig an en uppgift som behövs göras.

Vi kommer bland annat att:

  • Röja sly (på samfälld mark för att hålla fäboden öppen)
  • Ställa i ordning på samfälld mark (bland annat tömma hässjor som inte redan blivit tömda, kolla över större vägar efter större skador för att laga de efter bästa förmåga för tillfället)
  • Fixa lite i och kring ladan (räka och kolla vad som finns, laga det som är trasigt)
  • Knata runt och kontrollera eventuella farligheter (saker som är trasiga och kan innebära risk för besökare)
  • Bjuda på fika (kaffe, te, saft och något till, macka och fikabröd/kakor)

Förra året var det mycket fokus på våran nyblivna 20-åring (juni 2024), ladan som hade varit hem för flertalet svalfamiljer och därmed var lite påverkad av deras närvaro genom att de bildligt sett skitat ner en hel del, samt att vi tömde hässjorna. Blev en riktigt bra dag med tanke på resultatet.

En skinande ren lada augusti 2023!

Aktiviteten är som vanligt helt valfri, men givetvis hoppas vi att så många som möjligt har möjlighet att närvara, dels går allt fortare om man är fler, samt att det väl är trevligt att möta alla som trivs i Näsberg och tillsammans göra fäboden ännu mer trivsam.

Om Björn Elvenmark

Ledamot i styrelsen. Besökte Näsberg för första gången för drygt 40 år sedan, delägare i Näsberg 6:1 med storebror sedan cirka 15 år sedan. Trivs kanonbra där uppe i skogen utan massa måsten, bara fin natur och fantastisk utsikt. Aktiv i styrelsen sedan ett par år.
Det här inlägget postades i Aktiviteter, Information från styrelsen, Nyheter. Bokmärk permalänken.